Brigita: Láska přes internet (Česko + Kanada)

#215

 

“Náš příběh by se neoriginálně dal popsat třemi slovy “láska přes internet”.

Ani mně samotné se nechce věřit, že má takový vývoj, jaký má. S Mateuszem (původem z Polska) jsme se seznámili na jednom americkém webovém fóru, na kterém já si chtěla zlepšit angličtinu a Matt (anglická verze jména Mateusz) mi s tím chtěl pomoct. Já byla tenkrát v Praze a on v Edmontonu v Kanadě.

Tři měsíce jsme si dopisovali, chatovali, strávili hodiny na telefonu a Skypu a díky oboustranné upřímnosti jsme tak měli šanci poznat se mnohem líp, než má spousta lidí v reálu. I když to možná zní hodně zvláštně, už tenkrát jsme věděli, že se máme rádi, a že jsme jeden pro druhého velmi důležití.

Poté začal Matt studovat zahraniční studium v polské Poznani, takže jsme k sobě hned měli trochu blíž a náš vztah se mohl i nadále vyvíjet tím správným směrem. Po dvou letech dojíždění a vztahu na dálku jsem se vzdala své milované Prahy, našla si práci v Polsku a přesvědčila se, že jsem kvůli lásce schopná přejít hory, doly, řeky i pastviny. Matt mi to po nějaké době vrátil žádostí o ruku a krásným zásnubním prstýnkem… plus moje angličtina se zlepšila asi stonásobně. 🙂

Více jak rok plánování svatby v Praze z Poznaně a několik ‘svatebních’ problémů, které jsme v průběhu příprav museli řešit, se nám v pátek 10.6.2011 vrátili nádherným dnem s úžasnými lidmi, na který i díky nim nikdy nezapomeneme. Několik hostů nám řeklo, že naše svatba byla ta nejkrásnější, kterou zažili, a já osobně si budu asi navždy pamatovat slova mé kamarádky: “Jestli nějaká holčina sní o svatbě, tak v tom snu vypadá určitě takto.” Tato kamarádka předtím nad mým časem stráveným nad plánováním, vybíráním správných dodavatelů, vyráběním dekorace atd. kroutila hlavou.

Nejsem odborník přes vztahy ani svatby, ale i tak bych vám všem chtěla říct, že ať už váš vztah začíná jakkoliv nereálně, když vy oba cítíte, že má cenu na něm pracovat, určitě to stojí za to zkusit to. Stejně jako uspořádat si svatbu podle vlastních představ a přání… ti, co vás mají rádi, to budou respektovat a užijí si VÁŠ velký den s vámi od začátku do konce.”

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments